Zorgeloos en veilig online reserveren
 Persoonlijke klantenservice
 Groot aanbod in binnen- en buitenland

Meest gestelde vragen over groepsaccommodaties

Vragen huren groepsaccommodatie

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen ten aanzien van het huren van een groepsaccommodatie via A Vakanties.

Wat is een groepsaccommodatie?

Een groepsaccommodatie is een vakantieverblijf welke geschikt is voor groepen vakantiegangers. Groepsaccommodaties hebben meestal voldoende slaapkamers, een professionele keuken, meerdere huiskamers of recreatieruimtes, meerdere toiletten en badkamers. Er zijn groepsaccommodaties met wel 30 slaapkamers, 10 badkamers en 3 keukens.

Klik hier voor ons complete aanbod groepsaccommodaties in Nederland en Europa.
In totaal hebben we 10.000 unieke groepsaccommodaties in ons aanbod.

Welke typen groepsaccommodaties zijn er?

Een groepsaccommodatie kan een vakantieboerderij, kampeerboerderij, vakantiehuis, chalet, appartement, kasteel, landhuis, villa of boot zijn. Een groepsaccommodatie is meestal geschikt vanaf 10 personen. 

Kan ik een groepsaccommodatie bezichtigen voor ik deze ga huren?

U kunt in de meeste gevallen een groepsaccommodatie bezichtigen voordat u deze gaat huren.
Een bezichtiging kan alleen plaatsvinden als de woning op dat moment niet is geboekt. M.a.w., een bezoek aan de woning is alleen mogelijk in de periodes dat er geen huurders zijn.
In het beschikbaarheidsoverzicht onderaan de vermelding van de locatie, kunt u nagaan wanneer deze vrij is om bezichtigd te worden. 
Huiseigenaren of touroperators stellen het vaak verplicht dat u eerst een optie voor de door u gewenste huurperiode aanvraagt. Ook vernemen ze graag 2 voorkeursdagen en tijdstippen waarop het bij u schikt om te gaan kijken bij de woning. Die dagen moeten dan wel genoemd staan in het beschikbaarheidsoverzicht van de woning. Met uw voorkeursdagen kan een eigenaar een bezichtiging tussen de al gemaakte boekingen inplannen.

Zjin er groepsaccommodaties geschikt voor schoolreisjes te huur?

We hebben veel groepsaccommodaties te huur die bijzonder geschikt zijn voor schoolreisjes. Vaak zijn er meerdere slaapzalen beschikbaar, een recreatiezaal en is er veel buitenruimte. En natuurlijk is er een professionele keuken aanwezig. Zie ook de website schoolreisverzekering, de reisverzekering voor schoolreisjes.

Als ik een groepsaccommodatie huur, hoeveel moet ik dan aanbetalen?

Indien u een groepsaccommodatie hebt geboekt moet u, net zoals bij een gewoon vakantiehuis, binnen enkele dagen 30 à 40% van de huursom aanbetalen. Het resterende bedrag moet 6 weken vóór aankomst betaald zijn.

Kan ik een groepsaccommodatie voor een afwijkende periode boeken?

Voor elke woning binnen ons aanbod geldt:
Bij elke vakantiewoning en groepsaccommodatie kunt u zelf in het beschikbaarheidsoverzicht onderaan de vermelding van de locatie, nagaan of deze vrij is in de door u gewenste periode.
Alleen de periodes die in het beschikbaarheidsoverzicht genoemd staan, zijn beschikbaar. Wat er niet tussen staat is niet meer vrij of wordt door de eigenaar niet op die manier aangeboden. 

Om dubbele en/of elkaar overlappende boekingen te voorkomen kunnen groepsaccommodaties niet voor een afwijkende periode geboekt worden. Bovendien houdt de eigenaar allerlei losse dagen over waar niemand meer iets mee kan, als er aan periodes naar wens tegemoet gekomen wordt.
Ook moeten de vermelde aankomst- en vertrekdagen beschikbaar blijven voor degenen die de in het beschikbaarheidsoverzicht aangeboden periodes willen reserveren.

 

Worden baby's ook als persoon meegerekend als ik een groepsaccommodatie wil huren?

In veel gevallen mag het aantal toegestane personen overschreden worden met 1 of 2 baby's. Het is echter wel belangrijk dat deze vooraf aangevraagd worden. Vanwege de zeer strenge regels m.b.t. de brandverzekering moet de huiseigenaar zich aan het aantal vermelde personen houden. 

Zijn er ook groepsaccommodaties die geschikt zijn voor mensen die minder goed ter been zijn?

Er zijn enkele tientallen groepsaccommodaties beschikbaar voor mindervaliden of mensen die minder goed ter been zijn. De slaapkamer of slaapkamers zijn dan vaak op de benedenverdieping en de groepsaccommodatie is veelal aangepast. U kunt bij ieder van onze groepsaccommodaties lezen welke specifieke voorzieningen er voor mindervaliden zijn. Zijn er bepaalde zaken niet duidelijk, contacteer ons dan vooral!

Zijn er groepsaccommodaties waar huisdieren toegestaan zijn?

In veel van onze groepsaccommodaties in binnen- en buitenland zijn huisdieren toegestaan.
Bij iedere groepsaccommodatie op onze website staat aangegeven of deze toegestaan zijn en zo ja, hoeveel.
​U betaalt in sommige gevallen een toeslag voor het meenemen van deze huisdieren.
Het is bijna nooit toegestaan om huisdieren in de slaapkamers te laten.

Klik hier voor ons aanbod groepsaccommodaties waar huisdieren zijn toegestaan.

Zijn er ook groepsaccommodaties die geschikt zijn voor conferenties en dergelijke?

Op deze website staan tientallen groepsaccommodaties met vergaderfaciliteiten en cateringmogelijkheden. De beschikbare faciliteiten staan in de omschrijving van de accommodatie genoemd.

Zijn er groepsaccommodaties met eigen (binnen)zwembad?

Veel groepsaccommodaties in Nederland en in het buitenland beschikken over een eigen (binnen)zwembad. Deze zijn vaak in de woning zelf aanwezig.

Klik hier voor het overzicht van groepsaccommodaties met privé zwembad.

Zijn er ook groepsaccommodaties geschikt om aan yoga te doen en voor spirituele doeleinden te gebruiken zijn?

Ook voor yoga en spirituele doeleinden zijn veel groepsaccommodaties op onze website erg geschikt.

Zijn er groepsaccommodaties met (eigen) sauna?

Veel woningen in Nederland en populaire vakantielanden hebben vaak een eigen sauna.