Het grootste aanbod groepsaccommodaties
Unieke groepsaccommodaties van 6 tot 80 personen!
Zoek op plaatsnaam of huiscode

Uw persoonlijke
reisadviseur:

Jolien Huijgen

Contact


Voeg deze website toe
aan uw favorieten

Deze website wordt duurzaam gehost

Familiereünie of familiedag organiseren?

Op deze website 10.000 accommodaties te huur om een familiereünie of familiedag te vieren

U wilt een familiereünie of familiedag organiseren en bent op zoek naar een geschikte familie accommodatie in Nederland of het buitenland? U bent op zoek naar een leuk idee of tips voor uw familiereünie of familiedag? U bent eventueel op zoek naar een evenementenbureau of organisatie die u kan helpen bij het organiseren van uw familiereünie of familiedag en er samen met u een onvergetelijk evenement van kan maken?

Dan heeft u nu de website gevonden die u op weg kan helpen bij het vinden van de meest geschikte familieverblijven en familieaccommodaties en vol staat met tips en nuttige adressen.

Op deze website, unieke-groepsaccomodaties.nl, vindt u het allergrootste aanbod familieverblijven en familieaccommodaties van Nederland, België en Europa.

Klik hier om naar de home pagina van onze website te gaan en boek hier de ideale familiereünie accommodatie met of zonder catering en aanverwante diensten.

Familiereünie of familiedag zelf doen of uitbesteden?

Indien u een familiedag of familiereünie wilt organiseren, kunt u dit zelf doen of de organisatie ervan geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Het uitbesteden ervan betekent dat u heel veel tijd bespaart en de kwaliteit van de familiedag of familiereünie gewaarborgd is. Aan de andere kant kost het uitbesteden natuurlijk wel een en ander. Indien u bijvoorbeeld via een evenementenbureau een artiest of band in huurt, is dat in de regel al snel een 30 a 40 % duurder dan als u zelf rechtsreeks een artiest of band in zou huren. Dat geldt in principe voor alles wat u uit handen geeft. Evenementen bureaus leggen minimaal een 30 tot 50 % marge op de prijs.

Wilt u een familiedag, familieweekend of familiereünie organiseren en uitbesteden? De mensen van A Vakanties kunnen u ook hierbij van dienst zijn. Vraag naar de mogelijkheden.

Tips voor het organiseren van een familiereünie, familieweekend of familiedag

Indien u besloten hebt de organisatie van een familiereünie op u te nemen, hebt u een zeer serieuze en verantwoordelijke taak op u genomen. Het organiseren van een familie reünie is een serieuze zaak en vergt heel wat tijd en inspanning. Hieronder geven we u een aan tal relevante en praktische tips die u beter in staat zullen stellen om van het organiseren van de familie reünie een enorm succes te maken.

Hieronder volgen de belangrijkste tips:

Tip 1, (de belangrijkste). Plan de familiedag of familiereünie op tijd!

Indien u een familieweekend, familiereünie of familiedag gaat organiseren, speelt de factor tijd een belangrijke rol. Indien u te kort van tevoren begint met het organiseren van een dag of weekend, zult u ontdekken dat er geen geschikte familie accommodaties te vinden zijn en mogelijke evenementen en uitjes al zijn volgeboekt. Ook is het moeilijk om bijvoorbeeld nog muzikanten of bands in te huren. Zelfs als u in het kader van een familiereünie uit wilt aan eten, is het al zaak een en ander ruimschoots van tevoren te organiseren.

Ons advies, plan en boek een familiedag, familiereünie of familieweekend 9 maanden tot een jaar van tevoren!

Tip 2, Investeer voldoende tijd in het organiseren van een familiedag, familieweekend of familiereünie.

Het organiseren van een familiedag of familiereünie wordt in de regel zwaar onderschat. Het vinden van het juiste familieverblijf, het huren van een zaal, het laten verzorgen van de catering of het bestellen van een diner, het inhuren van artiesten of muziek, het zijn allemaal tijdrovende zaken. Daarbij komt dat een en ander binnen het door de familie vastgestelde budget moet vallen en de praktische mogelijkheden daardoor beperkt worden.

Tip 3, Stel een budget vast dat ruim voldoende is om de familiedag of de familiereünie tot een groot succes te maken.

Je kunt een familiedag of reünie alleen maar op een leuke manier organiseren en er wat van maken als er voldoende budget is. Zet daarom de wensen van de familie op een rij en maak een begroting. Zorg ervoor dat die begroting wat ruimer is dan de geplande uitvoering van de familiereünie of familiedag zodat eventuele tegenvallers opgevangen kunnen worden en er ruimte is voor extra dingen.

Tip 4, Laat niet de hele familie beslissen over de invulling van de familiereünie of familiedag maar doe dit samen met 3 of 4 geselecteerde familieleden.

Indien u voor bijvoorbeeld 30, 40, 50 of meer familieleden een familieweekend, familiereünie of familiedag gaat organiseren en je laat iedereen meebeslissen over de invulling ervan dat wordt het een haast onmogelijke klus die extra tijdrovend en misschien zelfs frustrerend zal zijn. Laat daarom 3 of 4 familieleden beslissen over de invulling van deze dag of weekend en u zult zien dat beslissingen veel sneller genomen kunnen worden en succes verzekerd is. Zorg er wel voor dat deze beslissers een representant zijn van de familie. Bedenk hierbij wel dat grootouders meestal een beslissende factor zijn in het geheel en ook vaak een familiereünie of familiedag financieren.

Tip 5, maak een plan en een sluitende begroting voor de familiedag of de familiereünie.

Indien het beschikbare budget eenmaal door de familie is vastgesteld en de wensen van de familie zijn bekend, maak dan een eerste opzet van de dag of weekend en laat die door een aantal familieleden die daarvoor aangewezen zijn, goedkeuren en zo nodig bijstellen.

Tip 6, Zorg ervoor dat het geld voor het organiseren van de familiereünie of familiedag op een aparte rekening komt te staan.

Open een aparte rekening voor de familiedag of familiereünie en zorg ervoor dat ieder familielid zijn of haar bijdrage op tijd betaalt. Het gebeurt maar al te vaak dat het geld te laat door de familieleden gestort wordt en daardoor geplande activiteiten nog niet betaald kunnen worden.

Tip 7, leg alle afspraken ten aanzien van de geplande activiteiten en accommodaties schriftelijk vast.

Of u nu een groepsaccommodatie hebt gehuurd, een band heb geboekt, een diner hebt besteld in een restaurant of een zaal hebt gehuurd, zorg ervoor dat alles op schrift wordt gesteld en de te leveren diensten en producten nauwkeurig worden omschreven tegen de overeengekomen prijs. Indien u een offerte ontvangt, let dan goed op of de offerte inclusief of exclusief BTW is en of er nog extra kosten te verwachten zijn bovenop de geoffreerde bedragen.

Tip 8, betaal altijd een vast bedrag voor drankjes, hapjes en dergelijke.

Indien u een zaal hebt gehuurd en er wordt wijn en bier en dergelijke aan de gasten geschonken, zorg er dan vooral voor dat u niet per drankje en hapje betaalt. Het kan namelijk dan enorm in de papieren gaan lopen en het verbruik is oncontroleerbaar. Stel in ieder geval altijd met de uitbater of exploitant een maximum bedrag vast!

Tip 9, Vier een familiedag of familiereünie bij voorkeur in een weekend.

De best geschikte dagen van de week om een familiedag of familiereünie te vieren zijn de zaterdag en zondag. Indien het maar om een dag gaat is de zaterdag het meest praktisch omdat de mensen dan op zondag kunnen uitslapen en in alle rust weer naar huis kunnen afreizen. Indien u een familieverblijf wilt huren voor het vieren van de familiedag of reünie, houd er dan rekening mee dat veel eigenaren familieverblijven deze alleen voor een heel weekend verhuren en niet voor een bepaalde dag. Probeer vakantie perioden als Hemelsvaart, Pasen, Pinksteren en de Kerst te vermijden omdat de prijzen voor het vieren van familiedagen dan aanmerkelijk hoger liggen dan de rest van het jaar.

Tip 10, Sluit altijd een groepsannuleringsverzekering af.

Het risico dat een familiedag, familieweekend of familiereünie geannuleerd moet worden in verband met het ernstig ziek worden of overlijden van een van de familieleden ( met name ouders/grootouders) is heel reëel. Wij adviseren u om die reden altijd een goede groepsannuleringsverzekering af te sluiten. Op de website www.groepsannuleringsverzekering.nl vindt u alle informatie over de dekking van onze groepsannuleringsverzekering. U kunt deze er ook online afsluiten!

Tip 11, houd altijd rekening met de mogelijkheid van slecht weer.

Houd bij het plannen en organiseren van familiedagen rekening met de factor slecht weer. Zorg ervoor dat er bij slecht weer een alternatief binnen programma is. Denk hierbij aan musea, tentoonstellingen, speeltuinen met speelgoed binnen, enzovoort.

Het organiseren van een familiereünie in de winter of in de herfst

Vaak worden deze dagen in de lente, zomer en najaar gepland. Het is echter ook zeer goed mogelijk om familiedagen of familieweekend in de winter te houden. Boek bijvoorbeeld eens een groepsaccommodatie met zwembad en sauna in de winter en bezoek een concert, theather of bioscoop. Maak eens een wandeling met de hele familie op de Veluwe of loop eens langs het strand in Scheveningen. Een familieweekend of familiedag aan ook in de winter zeer aangenaam zijn. En u betaalt in de winter voor bijvoorbeeld het huren van een familieverblijf minder dan in de lente of zomer!

Leg de familiedag of familiereünie op foto of video vast

Wat is er leuker dan door middel van foto's of video terug te kunnen kijken op een geslaagde familiedag? Ons advies, schakel altijd een externe professionele fotograaf in. U heeft dan gegarandeerd goede beelden of foto's en niemand van de familie hoeft zich die dag bezig te houden met het maken van foto's. Een professionele fotograaf hoeft niet duur te zijn, voor een 200 a 300 euro heeft u al professionele foto's van uw familiedag, familieweekend of familiereünie.

Leuke activiteiten om op familiedagen of in familieweekenden te doen

Er zijn honderden leuke activiteiten die je op een familiedag met de hele familie kunt doen en die redelijk tot goed betaalbaar zijn of zelfs niets tot weinig kosten.

Denk hierbij aan een huifkartocht, speurtocht, bowlen, midgetgolf, boeren midgetgolf, fotozoektocht, GPS wandel- of fietstocht, klootschieten, schatten zoeken met de metaaldetector, fietsen op minibikes, kanoën, kruiwagenrace, touwtrekken, maken van zandsculpturen en nog veel meer. Maar gewoon met de familie uit eten en wandelen in de natuur is natuurlijk ook heel leuk.

U kunt een familiedag of familieweekend zou duur maken of goedkoop houden als u zelf wilt.

Veel plezier toegewenst!

Copyright 2018 Unieke-groepsaccomodaties.nl - Links - Linkpartners - Zoeken met kaart - Grote Vakantiehuizen - Vakantiehuizen Privé Zwembad

Groepsaccomodaties Ardennen, Groepsaccomodatie Friesland, groepsaccomodatie, schoolreis, groepsaccomodaties, Groepsovernachting, Vakantieboerderij 20 personen, Groepsannuleringsverzekering Europeesche, Groepsaccommodatie / Groepsaccommodaties informatie (veel gestelde vragen), Schoolreisverzekering, Groepsaccommodatie , Familiebungalows op vakantieparken, familiebungalow, groepsaccommodatie, kampeerboerderij, vakantieboerderij voor schoolkamp, accommodatie? Mooiste groepsaccommodaties? , Schoolkamp Nederland | accommodatie voor schoolkamp, Kampeerboerderijen, kampeerboerderij Nederland voor 8 tot 60 personen, Groepsaccommodaties voor spirituele groepen, Goedkoop parkeren op Schiphol, groepsaccommodatie | overnachting koor buitenland, Groepsaccommodatie Zuid-Limburg, Maastricht,vriendenweekend, groot vakantiehuis Zeeland|groepsaccommodatie Zeeland, Groepsaccommodaties | 20.000 unieke groepsaccommodaties, Groepsaccommodaties, Mooiste vakantiepark, vakantieparken Nederland, Europa., vakantieparken met groepsaccommodaties, groepshuizen, familiehuizen of familievilla's, accommodatie groep, groepsverblijven Nederland | groepsverblijf , Luxe Groepsaccommodatie in Drenthe 16 tot 20 personen, vakantiehuis, groepsaccommodatie 20 tot 60 personen, groepsaccommodaties met sauna, beautycentrum , groepsaccommodatie | groepsaccommodaties overijssel, Groepsaccommodatie huren, groepsaccommodatie | groepsaccommodaties Texel huren , 2.000 vakantiehuizen , Groepshuizen , Groepsaccomodaties, Bijzondere groepsaccommodaties | groepsaccommodatie huren, groepsaccommodaties | groepsaccommodatie , Groepsaccommodatie huren, Groepsaccommodatie | groepsaccommodaties in Valkenswaard, Groepsaccommodatie , Groeps accomodatie | groeps accomodaties, Groepsbungalow | groepsbungalows Nederland, Bungalows en vakantiehuizen, vakantieboerderij | vakantieboerderij huren Nederland, vakantieboerderij | vakantieboerderijen , Vakantieboerderij Drenthe | vakantieboerderijen Drenthe huren, vakantieboerderij Friesland | vakantieboerderijen Friesland huren, vakantiehuis | vakantiehuizen, Vakantiehuis 1.000 vakantiehuizen , groepsaccommodatie | groepsaccommodaties Tsjechië, groepsaccommodatie | groepsaccommodaties , Stergroep groepsaccommodaties | luxe groepsaccommodatie, accommodatie, Groepsaccommodatie, groepsaccommodatie , groepsaccommodatie huren | groepsaccommodaties huren, Groepsaccommodatie met feestzaal, Groepsaccommodatie , Groepsaccommodatie bedrijfsuitje huren | bedrijfsuitje groepsaccommodaties, Groepsverblijf | groepsverblijven, weekendje weg , A Vakanties, Kleine groepsaccommodatie | groepen